top of page

Daar zat ik zes jaar geleden; alleen op een vochtige kamer in een afkickkliniek. In behandeling voor mijn gokverslaving. Vrienden verloren, gezin en familie in alle staten en een berg met schulden. Ervoor uitkomen dat ik een gokverslaving had, was de climax van een heftige periode in mijn leven. Die begon in 2008 met het faillissement van mijn financieel adviesbedrijf. Vanaf toen ging het verder bergafwaarts. Mijn huwelijk liep spaak, ik raakte gaandeweg verslaafd aan gokken en belandde diep in de schulden. Kortom, ik had het goed verprutst en wist niet meer hoe ik verder moest.

 

De kentering kwam toen ik besefte dat dít het enige leven is dat ik heb. En zo wilde ik mijn leven niet eindigen. Ik besloot mezelf een nieuwe kans te geven. Wat ik daarvoor nodig had, was een nieuwe koers. Die ben ik gaan varen. Allereerst door mezelf beter te leren kennen. En dat was nodig ook. Ik kwam er namelijk achter dat er in mijn leven veel mis is gegaan doordat ik mijn werkelijke verlangens niet kende. Bovendien had ik een aantal blinde vlekken die mij als ondernemer en leidinggevende behoorlijk in de weg hadden gestaan. Hoe kun je immers een bedrijf runnen als je niet weet wat je werkelijk wil en wat je motieven en onbewuste patronen zijn?

 

‘Zoveel mogelijk mensen met hart en ziel laten leven en werken’, schreef ik in het lifeplan dat ik vervolgens maakte. Want toen ik begreep hoe belangrijk bezieling en zelfkennis zijn voor een ècht succesvol bedrijf, wilde ik daarmee aan de slag in mijn nieuwe werkende leven. Met dat heldere doel voor ogen wist ik welke stappen ik moest zetten om mijn leven alsnog betekenisvol te laten zijn.

Inmiddels ben ik flink op koers. Ik heb een florerende onderneming waarin ook ik met hart en ziel organisaties begeleid. En het eind van mijn schulden is in zicht. Wat geeft dat een voldoening en energie!

Wat mij geholpen heeft om eruit te komen? Mijn positieve houding, mijn creativiteit en mijn drive om anderen te helpen! 

bottom of page