top of page

En daar zat ik vijf jaar geleden. Alleen op een vochtige kamer in een afkickkliniek, in behandeling voor mijn gokverslaving. Vrienden verloren, mijn gezin en familie in alle staten en een berg met schulden. 

De openbaring van mijn verslaving was de climax van een heftige periode in mijn leven die begon in 2008 met het faillissement van mijn financieel adviesbedrijf. Daar heb ik een flinke knauw van gekregen en die kwam ik niet te boven. Ik bleef hangen in een huwelijk dat al langer niet meer klopte en gaandeweg raakte ik verslaafd. Het leven was zo zwaar voor me geworden dat ik er op enig moment niet meer wilde zijn. Om mijn verslaving te bekostigen heb ik mensen bedrogen en bestolen. Hiervoor heb ik zelfs een taakstraf gekregen. Kortom, ik had het goed verprutst! Op het moment dat ik in de kliniek zat was niets meer zeker in mijn leven. Eén ding wist ik wel zeker. Ik was 51 jaar, het zou een hele toer worden om nog iets van mijn leven te maken.

Eerlijk gezegd. Het was ook duidelijk. Slechter kon het niet meer gaan met me. 

Wat mij geholpen heeft om eruit te komen? Mijn positieve houding, mijn creativiteit en mijn drive om anderen te helpen! 

Bijna had ik het bijltje erbij neergegooid ...
 

Totdat ik me realiseerde dat dit het enige leven was dat ik had en dat dit niet de manier was waarop ik wilde dat mijn leven zou eindigen! Ondanks mijn slechte omstandigheden op dat moment besloot ik om mezelf een nieuwe kans te geven. Ondanks de angst om te mislukken, de twijfel of ik het zou kunnen en de berg met schulden ben ik begonnen!

Wat ik nodig had was een nieuwe koers en richting!
 

Het eerste wat ik ben gaan doen was het opnieuw maken van mijn eigen Lifeplan. Wat gaf het mij een energie toen mijn verlangens duidelijk waren en welke stappen ik moest gaan zetten om mijn leven alsnog betekenisvol te laten zijn. Tevens werd mij duidelijk hoe ik mijn schulden af kon gaan lossen. Nu was het zaak om op koers te blijven.

Ben je ook op zoek naar een nieuwe koers en richting?
Download dan hier mijn E-book om je eigen Lifeplan te maken.

Begin vandaag nog met je leven koers en richting te geven! 
Want, Het kan wel!

coverebook3d_edited.png
bottom of page